1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
50 | g | kermakaramelleja (esim. Fazer Omar) |
50 | g | pekaani-pähkinää |
1 | iso | omena |
1-2 | rkl | sitruunamehua |
Päälle: | ||
150 | g | tomusokeria |
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan vajaa tuntia ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.
Pilko karamellit pieniksi kuutioiksi ja rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuutioi myös omena pieniksi kuutioiksi kippoon, jossa on sitruunamehua. Se estää omankuutioiden tummumisen. Sekoita kaikki pilkotut palaset sulaneen taikinan joukkoon. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.
Leivo taikinasta 9-12 isohkoa palloa ja laita ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä pallot käsin isoiksi (halkaisija n. 10 cm) ja n. 1 cm paksuiksi cookieiksi. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sihtaa kypsien jäähtyneiden kauracookiesin päälle tomusokeria.
VINKKI: Voit laittaa kermakaramellien tilalle valkosuklaata tai valkosuklaa-karamelleja.
Lisää kommentti